Білявська, Людмила ГригорівнаДіянова, Анна ОлександрівнаБілявський, Юрій Вікторович2025-06-112025-06-112025-06-11https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19065Білявська Л. Г., Діянова А. О., Білявський Ю. В. Харчовий напрям використання сої. Аграрна освіта і наука: досягнення та перспективи розвитку : матеріали V міжнародної науково-практичної конференції (Біла Церква, 28 березня 2024 р.). Біла Церква : БНАУ, 2024. С.10-13.Важливим засобом поліпшення здоров’я людства є розробка продуктів харчування за допомогою інноваційних селекційних програм. Соя культурна (Glycine max (L.) Merr.) – цінна стратегічна культура. Овочева соя (едамаме, Glycine max var. Shirofumi) – досить популярний продукт харчування у країнах Азії. Вона є незамінним компонентом для вегетаріанських і веганських дієт. Вона все більше стає актуальною в Європі.ukсоясортселекціяособливостіврожайністьбілокжирякісний склад насіннякислоти різного типуХарчовий напрям використання соїArticle