Усачова, Валентина Євгенівна2019-02-202019-02-202014вивчення забійних і м'ясних якостей свиней в‘єтнамської вислочеревної (ВВ) породи «в чистоті» та їх помісей з великою білою породою (ВВхВБ) в порівнянні з близькими,за напрямами продуктивності породами свинейISSN 2306-7799https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/2943Усачова В.Є. Забійні та м’ясні якості в’єтнамських вислочеревних свиней /Усачова В.Є.- Збірник наукових праць Вінницького національного аграрного університету. Серія: Сільськогосподарські науки. Випуск 1(83) том 1. – 2014. – Вінниця. – с. 178-181Наведено результати м‘ясних якостей свиней в‘єтнамської вислочеревної породи (ВВ). Порівняльний аналіз, забійних та м’ясних якостей із аналогами порід миргородська та велика чорна показав, що свині в‘єтнамської вислочеревної (ВВ) породи за більшістю досліджуваних показників найближчі до своїх аналогів великої чорної породи (ВЧ), однак мають перевагу за площею м’язового вічка і виходом м`яса поступаються їм за довжиною тулуба та масою задньої третини півтуші. Results over of meat internalss of pigs of Vietnamese vislobryukhoy of breed are brought. Comparative analysis, for slaughter and meat internals with the analogues of breeds Myrhorod and Large black showed that the pigs of Vietnamese vislobryukhoy of breed after the most investigated indexes are the nearest to the analogues of large black breed however take advantage after the area of muscular bee-entrance by the output of meat. At the same time for certain yield to them after length of trunk and mass of the back third half-carcass.uk-UAпорода, в‘єтнамська вислочеревна, велика біла, , м‘ясність, забійні властивості, морфологічний склад туші.ЗАБІЙНІ ТА М`ЯСНІ ЯКОСТІ В’ЄТНАМСЬКИХ ВИСЛОЧЕРЕВНИХ СВИНЕЙFor slaughter and meat qualities of pigs of the vietnamese vislobryukhoyArticle