Чеботарьова, Людмила ВасилівнаПоспєлов, Сергій Вікторович2019-05-122019-05-122013https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/5148Чеботарьова Л.В., Поспєлов С.В. Адаптивні зміни активності лектинів пшениці озимої в умовах водного дефіциту та гіпертермії // Екологія – основа збалансованого природокористування в агропромисловому виробництві / Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, м. Полтава, 10-11 грудня 2013 р..- С. 197-201.Представлено результати досліджень активності специфічних білків лектинів сортів пшениці озимої селекціх ПДАА за дії стресових умов середовища. Показано, що лектинова активність може слугувати методологічною основою експрес-методу сортової оцінки реакції пшениці на стрес. Встановлено, що сорти Кармелюк, Левада, Лютенька, Сидір Ковпак і Оржиця показали високу адаптивну реакцію до дії водного дефіциту і гіпертерміїuk-UAлектинилектини пшеницігемаглютинуча активністьводний стрестемпературний стресАдаптивні зміни активності лектинів пшениці озимої в умовах водного дефіциту та гіпертерміїThesis