Шакалій, Світлана МиколаївнаСловцова, В.2025-10-222025-10-222025-10-21https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19552Шакалій С. М., Словцова В. Вплив агроекологічних факторів на формування якості зернових культур. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена пам’яті професора Г. П. Жемели: матер. міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 30 вересня 2025 р.). Полтава : ПДАУ, 2025 р. С. 20-22. ISBN 978-617-8466-56-5Основне значення зернових культур полягає в тому, що вони є не тільки необхідними і незамінними продуктами харчування, а й найважливішим фактором забезпечення продуктів тваринного походження та іншою продукцією. На показники якості зернової продукції впливає багато чинників, такі як: ґрунтово-кліматичні умови вирощування, біологічні та сортові особливості культур, строки сівби, загальна культура землеробства, використання хімічних засобів. Якість рослинницької продукції визначається багатьма показниками, основними з яких є вміст білка (протеїну), крохмалю, клейковини, цукру, жиру, целюлози, та ін.ukЗернові культуриякість зернової продукціїурожайністьагротехнологічні елементи вирощуваннясортові особливостіґрунтово-кліматичні умовистроки сівбиВплив агроекологічних факторів на формування якості зернових культурArticle