Федірець, Олег Володимирович2024-10-072024-10-072024-07-28Федірець О. В., Крахмальова Т. А., Іващук В. А. Взаємозв’язок процесів зростання і адаптивного розвитку в агропродовольчій сфері та зеленому туризмі в системі управління змінами. Актуальні проблеми економіки. Київ, 2024. № 7 (277). С. 152-164 URL: https://eco-science.net/wp- content/uploads/2024/07/7.24._topic_Oleg-Fedirets-Tetiana-Krakhmalova- Oleksandr-Ivashchuk-152-164.pdf DОІ: 10.32752/1993-6788-2024-1-277-152-164https: //eco-science.net/wp- content/uploads/2024/07/7.24._topic_Oleg-Fedirets-Tetiana-Krakhmalova- Oleksandr-Ivashchuk-152-164.pdfhttps://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17517Агропродовольча система стикається з численними викликами, такими як зміна клімату, дефіцит ресурсів, зростання населення та мінливість ринкових умов. Зелений туризм, з іншого боку, пропонує екологічно чисті та стійкі альтернативи традиційним формам туризму. Дослідження взаємозв’язку цих двох секторів може допомогти розробити стратегії, які сприяють стійкому зростанню та адаптації до змін. Зміна клімату негативно впливає на агропродовольчу систему, що призводить до зниження врожайності, посух, повеней та інших стихійних лих.ukпроцесадаптивний розвитокагропродовольча сферазелений туризмсистемауправління змінамиВзаємозв’язок процесів зростання і адаптивного розвитку в агропродовольчій сфері та зеленому туризмі в системі управління змінамиArticle