Войтенко, Світлана Леонідівна2019-02-142019-02-1420130321-1525https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/2342Стаття присвячена розгляду питання якості м’яса свиней миргородської породи як за чистопородного розведення, так і схрещування чи гібридизації з тваринами різного напряму продуктивності. Наведені результати оцінювання м’язової тканини свиней миргородської породи за фізико-хімічними показниками не дають підстави стверджувати про унікальні біологічні особливості тварин даної породи. Результати власних досліджень та ряду інших авторів вказують на високу енергетичну поживність м’яса свиней миргородської породи, високий вміст жиру та втрати при кулінарній обробці за нижчої ніжності та інтенсивності забарвлення, порівняно із помісними тваринами чи спеціалізованими лініями м’ясного напряму продуктивностіuk-UAякість мясамиргородська порода свинейсвинічистопородний молоднякпомісні свиніРЕТРООГЛЯД ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ М’ЯСА СВИНЕЙ МИРГОРОДСЬКОЇ ПОРОДИArticle