Сиплива, Н. О.Кулик, Максим ІвановичРожко, Ілона ІванівнаГайдай, А. О.2025-01-292025-01-292024Сиплива Н. О., Кулик М. І., Рожко І. І., Гайдай А. О. Аналіз сортових ресурсів зернобобових овочевих культур в Україні. Аграрні інновації. 2024. Вип. 27. С. 93–108. DOI: https://doi.org/10.32848/agrar.innov.2024.27.14https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17820Вирощування бобових овочевих культур для отримання доступного білка на сьогодні є актуальним для більшості країн світу. Що обумовлено розширенням різноманіття харчування населення й у перспективі сприятиме подоланню голоду відповідно цілей сталого розвитку. Мета теоретичного дослідження – здійснити аналіз сортів овочевих культур з родини бобових за кількісним та якісним складом, які за комплексом господарсько-корисних ознак є придатними для поширення на території України та споживання.ukБобовіовочеві рослинисортгосподарсько-цінні ознакиРеєстр сортів рослинурожайністьАналіз сортових ресурсів зернобобових овочевих культур в УкраїніArticle