Будник, Ніна ВасилівнаКлименко, Михайло МиколайовичОберемок, Василь Миколайович2020-04-062020-04-062007https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/7675Спосіб виробництва кісткової харчової пасти, що передбачає отримання кісток після обвалювання, їх гідротермічний гідроліз та подрібнення, який відрізняється тим, що використовується свіжа сира кістка, отримана при обвалюванні туш свиней та сухопутної птиці ( курей), теплова обробка проводиться без попереднього знежирення, подрібнення сировини та без додавання води, гідротермічний гідроліз проводиться в автоклаві під тиском пари 0,15-0,19 МПА потягом 120-270 хвилин, в залежності від типу кістки. Подрібнення кісткової маси до пастоподібної консистенції з розміром частинок не більше 50 мікронів проводиться після гідротермічного гідролізу. Пат. 26136 Україна МПК А 23L 1/31, А22С 11/00 Спосіб виробництва кісткової харчової пасти / Клименко М.М., Будник Н.В.; заявник і патентовласник Полтавський університет споживчої кооперації України. – № u 200702744; зявл. 15.03.2007; опубл. 10.09.2007, Бюл. № 14.Кісткова паста, електромагнітне поле, ступінь дисперсностіПатент на корисну модель 26136 Україна, МПК А 23L 1/3 Спосіб виробництва кісткової харчової пастиPatent