Шелудько, Вікторія МиколаївнаОльшницька, А. М.2024-01-182024-01-182023-12-19УДК: 664:001.895https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/16309Шелудько В. М., Ольшницька А. М. Розширення асортименту страв із клейкого рису в закладах ресторанного господарства. Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (Полтава, 19 грудня 2023 р.). Е-видання ПДАУ, Полтава, 2023. С. 221-223Для українців звичними є українська та європейська кухні, які мають стабільний попит в Україні. Вони відзначаються більшою доступністю інгредієнтів для готування порівняно з екзотичними стравами. Лише 4% ресторанів пропонують екзотичні страви, через складність у пошуку як кухарів з досвідом приготування, так і унікальних інгредієнтів. Також варто відзначити, що попит на ці страви є невеликим, і вони споживаються переважно іноземцями або особами з вищим рівнем достатку. Тому екзотичні страви зазвичай пропонуються лише у великих та прибуткових ресторанах в Україні.ukКухняасортимент стравспоживачресторанне господарствоінтеграція інноваційних харчових продуктіврослинна сировинахарчова цінністьтістечко мотіРозширення асортименту страв із клейкого рису в закладах ресторанного господарстваArticle