Потапюк, Ірина ПетрівнаКриворучко, Ю.М.2019-02-172019-02-1720131992-7681https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/2693У статті досліджено сучасні тенденції розвитку системи управління оборотним капіталом. Виділено основні характеристики системи управління оборотним капіталом як важливої частини забезпечення ефективної діяльності підприємства. Виокремлено умови, на яких базується основна модель управління запасами. Подано трактування поняття «економічний розмір замовлення». Розглянуто один із найбільш проблемних елементів оборотного капіталу у сучасній практиці фінансового управління підприємствами в Україні – дебіторську заборгованість. Виділено основні напрями удосконалення управління грошовими коштами. Визначено основні методи управління елементами оборотного капіталу, які використовуються харчовими підприємствами. Подано основні недоліки існуючих методів управління оборотним капіталом підприємств.uk-UAоборотний капітал, економічний розмір замовлення, дебіторська заборгованість, методи управління оборотного капіталу.Оцінка системи управління оборотним капіталом на підприємствах харчової промисловостіОцінка системи управління оборотним капіталом на підприємствах харчової промисловостіArticle