Кузьменко, Лариса МихайлівнаШостя, Анатолій МихайловичУсенко, Світлана ОлексіївнаПоліщук, Анатолій АнатолійовичІльченко, Марія ОлександрівнаШаферівський, Богдан Сергійович2025-02-072025-02-072024Вплив шроту соняшника в комбікормах на забійні та м’ясні якості свиней / Л. М. Кузьменко, А. М. Шостя, С. О. Усенко та ін. Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького. Серія: Харчові технології. Т. 26, № 101. 2024. С. 48-55 DOI: doi: 10.32718/nvlvet-f10108UDC 636.4.084.421:636.33https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17999На даний час актуальною є проблема забезпечення протеїнового живлення тварин та зниження собівартості виробництва свинини. Вибір ефективних і, в той же час, дешевих протеїнових компонентів для раціонів тварин є однією з основ високопродуктивного тваринництва. Метою роботи було визначення ефективності використання комбікормів з уведенням соняшникового шроту підвищеної кормової цінності та різною структурою зернової групи на забійні і м’ясні якості свиней. Нашими дослідженнями доведено збереження рівня продуктивності свиней та отримання достатньо високого рівня рентабельності виробництва свинини при згодовуванні комбікормів на основі ячменю та соняшникового шроту підвищеної кормової цінності з або без включення пшениці.ukсоняшниковий шротзабійні якості свинейсаловологоутримуюча здатністьніжність м’ясаВплив шроту соняшника в комбікормах на забійні та м’ясні якості свинейArticle