Бараболя, Ольга ВалеріївнаАнанченко, В. С.2025-11-032025-11-032025-11-03https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19584Бараболя О. В., Ананченко В. С. Зростання урожайності і поліпшення якості зерна пшениці озимої залежно від вдосконалення технології вирощування. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена пам’яті професора Г. П. Жемели: матеріали міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 30 вересня 2025 р.). Полтава : ПДАУ, 2025. С. 158-160. ISBN 978-617-8466-56-5Стабільний розвиток аграрного сектору харчової промисловості України має надзвичайне значення, оскільки країна володіє значним потенціалом у виробництві зернових культур. Цей потенціал дозволяє не лише забезпечувати внутрішнє споживання, а й збільшувати обсяги експорту, що позитивно впливає на економічні показники держави. Важливу роль у підвищенні врожайності та валового збору зерна відіграють як озимі, так і ярі зернові культури, які є основою продовольчої безпеки та джерелом стратегічно важливої сировини для різних галузей переробної промисловості. Для подальшого збільшення врожайності та покращення якості зерна необхідно постійно вдосконалювати технології вирощування з урахуванням сучасних наукових розробок.ukОзима пшеницязернове господарствобіологічний потенціалагротехнології та чинники впливустроки сівбиоптимізація строків сівбиструктура посівівнорма висівуфізіологія та якістьтемпературний режимврожайністьякість зернаЗростання урожайності і поліпшення якості зерна пшениці озимої залежно від вдосконалення технології вирощуванняArticle