Дереза, Владислав Вікторович2019-02-222019-02-222018https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/3275Для підвищення ефективності виробництва і переробки сої, з нашої точки зору, необхідно: 1. Розробити і впроваджувати рекомендації по підбору сортів сої для кожного району з огляду на агрокліматичні умови району, області. 2. Розробляти і впроваджувати адаптивні технології вирощування для кожної ґрунтово-кліматичної зони України. 3. Обов’язковим агротехнологічним заходом вважати проведення інокуляції насіння сої перед посівом азотофіксуючими біологічними препаратами. 4. Розробити і забезпечити розповсюдження рекомендацій по підбору засобів захисту сої від бур’янів, шкідників та хвороб, залежно від фази розвитку культур та вибраної технології вирощування. Виходячи з вищенаведеного, можна зробити висновок, що при розробці стратегії й тактики виробництва сої, удосконаленні розміщення її посівів доцільно враховувати: вимоги до ґрунтово-кліматичних умов; урожайність насіння; економічну ефективність виробництва; конкурентоспроможність і попит на насіння, олію та шрот на внутрішньому й світовому ринках. З економічного погляду необхідно чітко дотримуватися структури посівнихuk-UAсоя, сорт, інокуляція, мікробіологічні препарати, урожайністьВикористання мікробіологічних препаратів на посівах соїDiploma