Дубова, Галина Євгеніївна2023-03-012023-03-012021-11-03Спосіб обробки м'ясних субпродуктів (легень, мозку) для покращення аромату готових виробів з їх використанням : пат. № 149318, Україна: МПК (2021.01), A23L 13/00; A23L 33/00 / Г. Є. Дубова, володілець Полтавська державна аграрна академія. № u2021 03776; заявл. 02.07.2021 ; опубл. 03.11.2021, Бюл. № 44. 4 с.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/14782Спосіб обробки м'ясних субпродуктів (легень, мозку) для покращення аромату готових виробів з їх використанням, що включає одночасне варіння субпродуктів з очищеним і подрібненим гарбузом, який відрізняється тим, що проводять попередню інспекцію субпродуктів, замочують у воді протягом 2 годин, при температурі води 16-20 °^ залишки води зливають, субпродукти промивають, нарізають, додають очищений та подрібнений гарбуз скибочками - при великій кількості субпродуктів (від 1 кг до 3 кг), кубиками - при середній кількості (від 0,5 кг до 1 кг) на щільно подрібнений в блендері або на тертушці - при кількості менше ніж 0,5 кг, співвідношення субпродукти:гарбуз для усунення неприємних ароматів повинно бути не менше ніж 1:0,5, та піддають варінню до кулінарної готовності субпродуктів.М'ясні субпродукти, спосіб обробки м'ясних субпродуктів, гарбузСпосіб обробки м'ясних субпродуктів (легень, мозку) для покращення аромату готових виробів з їх використаннямPatent