Скрипник, Вячеслав ОлександровичСеменов, Анатолій ОлексійовичБичков, Ярослав МихайловичФарісєєв, Андрій Геннадійович2024-06-172024-06-172024Скрипник В. О., Семенов А. О., Бичков Я. М., Фарісєєв А. Г. Результати визначення впливу вологовмісту на потік речовини в м'ясі під комбінованою дією теплового потоку і електричного струму. Slovak International Scientific Journal. 2024. No 83. P. 50–56. DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.111889695782-5319https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17311У статті досліджено закономірності виникнення потоку речовини в м’ясі свинини під впливом електричного струму, теплового потоку від нагрівача та їх комбінованої дії. Встановлено, що вологовміст м’яса має істотний і нелінійний вплив на об’єм речовини, що переноситься в м’ясі під впливом електричного струму та теплового потоку. Запропоновані аналітичні залежності для визначення кількісних параметрів з урахуванням вологовмісту, площі та товщини м’яса, різниці потенціалів, величини теплового потоку та прикладеного надлишкового тиску.ukЕлектричний струмтепловий потіквологовмістм’ясо свининипотік речовиниРезультати визначення впливу вологовмісту на потік речовини в м'ясі під комбінованою дією теплового потоку і електричного струмуArticle