Білявська, Людмила ГригорівнаБілявський, Юрій ВікторовичГарбузов, Ю. Є.Діянова, Анна Олександрівна2025-06-102025-06-102025-06-10https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19054Білявська Л. Г., Білявський Ю. В., Гарбузов Ю. Є., Діянова А. О. Лікувальні властивості сої. Перспективні напрямки наукових досліджень лікарських та ефіроолійних культур : матеріали VІ всеукраїнської науково-практичної конференції молодих вчених (Березоточа, 25 березня 2024 року)/ДСЛР ІАП НААН – Київ : ТОВ «Центр поліграфії «КОМПРИНТ», 2024. С. 139–141.Досить вагомою причиною популярності сої є можливість її широкого використання. Насіння цієї культури містить білок, олію, у складі якої є ненасичені жирні кислоти, вітаміни групи А, B, C, E і H, а також холін, лютеїн, клітковина, залізо, кальцій, калій, магній, бор, йод, цинк. Її використовують для виготовлення аналогів м’ясних і молочних продуктів, які володіють дієтичними властивостями. Дієта на їх основі знижує ризик серцевих захворювань.ukсоянасіннябобиоліялікувальні властивостіфлавоноїдиЛікувальні властивості соїArticle