Баган, Алла ВасилівнаМаслівець, О.2025-01-072025-01-072024-09-30Баган А. В., Маслівець О. В. Особливості вирощування скоростиглих сортів сої. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена пам’яті професора Г. П. Жемели : матеріали міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 30 верес. 2024 р.). Полтава : ПДАУ, 2024. С. 130–132.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17747Соя є найбільш поширеною польовою культурою в Україні, а також має специфічну структуру білка та жиру. Це культура має стратегічне значення у вирішенні проблеми продовольчої безпеки України. Соєва олія містить насичені та ненасичені жирні кислоти та біологічно активні сполуки. Зростаючий інтерес агровиробників до вирощування сої в основному обумовлений значним збільшенням попиту на світовому ринку та зміною кліматичних умов у регіонах вирощування за останні кілька десятиліть.ukСоясортвирощуванняскоростиглий сортОсобливості вирощування скоростиглих сортів соїThesis