Лозинська, Тамара Миколаївна2024-03-052024-03-052024УДК: 351:631https://doi.org/10.25313/2617-572X-2024-2https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/16891Лозинська Т. М. Механізми державної підтримки виробництва органічної продовольчої продукції в Україні в контексті забезпечення продовольчої безпеки // Електронне наукове видання "Публічне адміністрування та національна безпека". — 2024. — No2. https://doi.org/10.25313/2617-572X-2024-2-9644Концепція сталого розвитку (sustainable development) наголошує на необхідності встановлення балансу між потребами сучасного суспільства і майбутніх поколінь, включно з потребами в безпечному у довкіллі. У вирішенні цього надскладного завдання, що передбачає узгодження економічних, соціальних і екологічних питань певну роль відіграє органічне землеробство. Метою статті є висвітлення питань розвитку виробництва органічних продуктів харчування в Україні та світі, визначення впливу органічного землеробства на продовольчу безпеку та сталий розвиток, обґрунтування пропозицій щодо удосконалення механізмів державної підтримки виробництва органічної продовольчої продукції.ukпродовольча безпекаорганічне виробництвосталий розвитокдержавна підтримкасертифікаціяМеханізми державної підтримки виробництва органічної продовольчої продукції в україні в контексті забезпечення продовольчої безпекиArticle