Піщаленко, Марина АнатоліївнаЦюра, О.2023-10-192023-10-192023Піщаленко М. А., Цюра О. С. Вплив елементів технології вирощування на якісні показники салату посівного. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена 90-річчю з дня народження професора Г. П. Жемели : матеріали міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 30 верес. 2023 р.). Полтава : ПДАУ, 2023. С. 96–98.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/15335Сорт – основна ланка технології, тому важливе значення має розробка та вивчення впливу елементів технології вирощування на якісні показники сортів салату. На сьогодні встановлено ефективність розсадного способу вирощування та площу живлення качанного салату. Розсадний спосіб забезпечує надійну приживаність, інтенсивне зростання і утворення найбільш життєздатних рослин, що відбувається через подовжений вегетаційний період і раннє надходження продукції; у розсаді салату з плівкових теплиць підвищується вміст цукрів, аскорбінової кислоти, хлорофілу.ukТехнологія вирощуваннясалат посівнийякісні показникиВплив елементів технології вирощування на якісні показники салату посівногоThesis