Помаз, Олександр МихайловичПомаз, Юлія Володимирівна2019-03-032019-03-032014https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/4060Помаз О. М. Аналіз конкурентоспроможності підприємств-виробників продукції рослинництва / О. М. Помаз, Ю. В. Помаз // Наукові праці Полтавської державної аграрної академії. – Випуск 2 (9). Економічні науки. – 2014. – С. 248-253.Проаналізовані основні сучасні фактори, що впливають на конкурентоспроможність підприємств-виробників продукції рослинництва Полтавської області. Серед внутрішніх факторів розглянуті економічні, управлінські, техніко-технологічні, інтелектуально-кадрові, земельні ресурси та інформаційні. Серед зовнішніх розглянуті демографічні, соціальні, технологічні, економічні, політичні й правові. Визначені основні проблеми розвитку сільськогосподарських підприємств Полтавської області. Запропоновані основні шляхи нівелювання впливу негативних факторів на конкурентоспроможність підприємств, зокрема прискорення процесу впровадження європейських та міжнародних стандартів безпеки та якості продуктів харчування (НАССР, ISO, EN, Кодексу Аліментаріус) у сфері агропромислового виробництваuk-UAконкурентоспроможність, фактори, продукція рослинництва, розвиток, ефективністьАналіз конкурентоспроможності підприємств-виробників продукції рослинництваArticle