Бараболя, Ольга ВалеріївнаЛатиш, А.2024-07-302024-07-302024-03-29Бараболя О. В., Латиш А. А. Урожайність пшениці ярої твердої залежно від системи удобрення та погодних умов вегетаційного періоду. Сучасні напрями та досягнення селекції і насінництва сільськогосподарських культур: матеріали ІІ всеукр. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 29 берез. 2024 року). Полтава : ПДАУ, 2024. С. 93–95.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17411Цінною продовольчою культурою є зерно ярої твердої пшениці. Воно має високі макаронні та круп’яні якості, відповідно містить дещо більше білка, ніж зерно пшениці озимої м’якої - білка від 15 до 18 % і відповідно клейковини від 28 до 40 %. Загальноприйнято використовувати зерно пшениці ярої твердої для виробництва якісних макаронів, манної крупи та крупи пшеничної. Звичайно яру тверду пшеницю можна використовувати як кормову культуру. А саме як компонент який входить до складу комбікорму, використання висівок - як висококонцентрованого корму для тварин, а також солому та полову це вже як грубі кормих [1].ukПшеницяпшениця яра твердаурожайністьудобренняпогодні умовивегетаційний періодУрожайність пшениці ярої твердої залежно від системи удобрення та погодних умов вегетаційного періодуThesis