Михайлютенко, Світлана МиколаївнаНадрічна, О. А.2024-03-062024-03-062024https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/16895Михайлютенко С. М., Надрічна О. А. Оцінка окремих показників якості качиного м’яса. Вирішення сучасних проблем у ветеринарній медицині : матеріали IX всеукр. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 15–16 лют. 2024 р.). Полтава : ПДАУ, 2024. С. 48–50.М’ясо качки популярне в усьому світі, особливо в Азії, завдяки своєму привабливому смаку, поживній цінності, смаку та ніжній текстурі. Там, качок переважно вирощують для несучості. Вибракувані тушки качки надходять на ринок вже після 3–4 років яйцекладки. Таким чином, отримане качине м’ясо, призначене для споживання людиною, має меншу соковитість, більшу жорсткість, меншу смакову привабливість, що є прихованими причинами неприйнятності качиного м’яса споживачами, хоча суттєвого зниження його поживної цінності зі збільшенням віку немаєukкачине м’ясопоказники якості качиного м’ясаоцінка показниківОцінка окремих показників якості качиного м’ясаArticle