Коломак, Ігор Олегович2020-02-212020-02-212017-12https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/7488Корисна модель, що пропонується, належить до ветеринарії, а саме до лабораторної діагностики у ветеринарній медицині. Відповідно до системи стандартизації, при проведенні мікробіологічних досліджень в лабораторіях ветеринарної медицини та інших бактеріологічних лабораторіях, передбачено використання еталонних тест-штамів мікроорганізмів. Такі стандартні штами використовуються як для перевірки ростових властивостей поживних 5 середовищ, так і для використання в якості позитивних контролів під час диференційної діагностики. Salmonella infantis - серовар Salmonella enterica subsp. enterica (підвид виду S. enterica), належить до роду Salmonella родини Enterobacteriaceae. Хазяїном Salmonella infantis є людина та птахи. Мають достатньо високу стійкість до факторів зовнішнього середовища, тому можуть 10 тривалий час зберігатися в природі. У воді відкритих водоймищ та питній воді можуть зберігатися 11-120 діб, в морській воді - 15-30, на овочах і фруктах - 5-10, в маслі та сирі - до 3 місяців, в яйцях та замороженому м'ясі - до 13, в ґрунті - до 9 місяців. Нагрівання до температури 70 °C сальмонели витримують протягом 30 хвилин. Збудник викликає гастроентерити у людей та тварин (харчові токсикоінфекції). Спалахи токсикоінфекцій 15 найчастіше пов'язані із вживанням м'яса інфікованого сальмонелами. Факторами вірулентності являються фактори адгезії та колонізації на клітинах слизової оболонки кишечника, ендотоксин, термолабільні та термостабільні ентеротоксини, шигаподібні цитотоксини.ШТАМ SALMONELLA INFANTIS KD-1Штам salmonella infantis kd-1 для диференційної діагностики сальмонельозів тваринPatent