Шостя, Анатолій МихайловичУсенко, Світлана ОлексіївнаКузьменко, Лариса Михайлівна2024-01-262024-01-262023-12-19УДК: 664:001.895https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/16405Шостя А.М., Усенко С.О., Кузьменко Л.М. Використання пророщеного зерна для приготування ферментованих напоїв. Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (Полтава, 19 грудня 2023 р.). Е-видання ПДАУ, Полтава, 2023. С. 74-76Робота галузі харчової промисловості спрямована на задоволення потреб споживачів у високоякісних продуктах, що потребує розробки їх нових видів, де особливе місце займають вироби із пророщеного зерна, які характеризуються значно меншою кількістю антипоживних інгредієнтів, вищою доступністю біологічно-активних речовин та кращими смаковими якостями. Даний вид продуктів інколи є альтернативою коров’ячому молоку при вегетаріанській дієті, адже містить значну кількість простих полісахаридів, білку, вітамінів та мікроелементів, а тому цей напрямок потребує подальшої розробки.ukхарчова промисловістьзерноякості пророщених зеренферментовані напоїВикористання пророщеного зерна для приготування ферментованих напоївArticle