Баган, Алла ВасилівнаДорошенко, Є.2025-01-072025-01-072024-11-26Баган А. В., Дорошенко Є. С. Чина: господарське значення культури, особливості та перспективи вирощування. Сучасні аспекти і технології у захисті рослин : матеріали VI міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 26 листоп. 2024 р.). Полтава : ПДАУ, 2024. С. 134–135. DOI: 10.5281/zenodo.14534615978-617-8466-00-8https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17754Вирощування чини спрямоване на харчові, технологічні та кормові цілі. Значна кількість сортів чини містить велику кількість білку порівняно з горохом та сочевицею – від 23 до 34 %. Проте, за смаковими якостями та здатністю розварюватися чина поступається цим культурам. Насіння чини широко використовується для виготовлення казеїну, також воно є цінним концентрованим кормом.ukЧинавирощуваннясортнасінняЧина: господарське значення культури, особливості та перспективи вирощуванняThesis