Бараболя, Ольга Валеріївна2024-10-092024-10-092024-09-17Бараболя О. В. Якість хліба в залежності від якості борошна. Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві : матеріали VIII міжнар. наук.-практ. конф. (м. Київ, 17 верес. 2024 р.). Київ : НУХТ, 2024. С. 41–43.978-966-612-337-7https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17524Хліб на землі існує вже тисячі років. Це є одним з найдавніших та корисних відкриттів людства[1]. Археологічні дослідження показують, що людина почала вживати зерна злакових культур ще за часів «мезоліту», а це на хвилиночку 15 тисяч років тому. З тих далеких часів і бере початок історія хліба. А приблизно 6-8 тисяч років тому людство навчилось подрібнювати злаки, спочатку це були каші, а пізніше на розпеченому вогнищем камінні пекли прісні коржі. Тому археологи вважають що це і було пращуром сучасного хліба. Пройшло ще декілька тисячоліть і люди навчились готувати хліб із збродженого тіста[2].ukХлібборошнохлібобулочні виробианалізякістьЯкість хліба в залежності від якості борошнаThesis