Кайнаш, Алла ПетрівнаНазаренко, Валентина Олексіївна2020-01-212020-01-212015https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/6661Предметом дослідження були м’ясні напівфабрикати вітчизняних виробників. Мета досліджень - визначення якості пельменів різних українських виробників. Для проведення оцінки якості напівфабрикатів були використані загальновідомі методи: органолептичний, лабораторний та баловий. В результаті досліджень провели оцінку якості пельменів за зовнішнім виглядом, консистенцією, виглядом на розрізі, запахом і смаком, визначили масову частку вологи, масову частку солі, масову частку фаршу до маси пельменя, масу однієї штуки, температуру в товщині замороженого напівфабрикату, провели балову оцінку напівфабрикатів. Висновок даної роботи - визначили невідповідність якості усіх дослідних зразків пельменів.м’ясні напівфабрикати, пельмені, органолептичні, фізико-хімічні показники, балова оцінкаВизначення якості м’ясних напівфабрикатівArticle