Філоненко, Сергій ВасильовичКочерга, Анатолій АндрійовичЛяшенко, Віктор Васильович2019-02-142019-02-142008978-966-2088-19-9https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/2300Філоненко С.В., Кочерга А.А., Ляшенко В.В. Буряківництво. Лабораторно-практичні заняття: навчальний посібник.(Гриф Міністерства аграрної політики України. Лист №18-128-13/672 від 21 квітня 2008 р.). – Полтава: Камелот, 2008 – 368 с.У посібнику відповідно до навчальної програми розглянуті морфологічні і біологічні особливості цукрових буряків залежно від продуктивності рослин; висвітлені теоретичні основи отримання високоякісного насіння, способи підготовки його до сівби, методики визначення його посівних якостей. Описані методики визначення основних технологічних якостей коренеплодів та прилади, що для цього використовуються. Розглянуті системи захисту посівів цукрових буряків від бур'янів, шкідників та хвороб; висвітлені питання лікувальних та харчових властивостей буряків. Для студентів агрономічних спеціальностей вищих аграрних закладів освіти.uk-UAцукрові бурякибуряківництвоботанічна характеристикаморфологічна будовакласифікаціяметодикатехнологічні якостіпосівні якостікоренплідцукристістьБУРЯКІВНИЦТВО. ЛАБОРАТОРНО-ПРАКТИЧНІ ЗАНЯТТЯ: НАВЧАЛЬНИЙ ПОСІБНИКBook