Войтенко, Світлана Леонідівна2019-02-182019-02-182014https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/2713Висвітлені результати оцінювання якості мяса свиней миргородської породи та помісних свиней.Оцінювання свиней миргородської породи за фізико-хімічними показниками м’яса та порівняння їх з іншими породами, типами, лініями та видами вказує на наявність певних особливостей, які виділяють породу як з кращого, так і гіршого боку й не дають підстав стверджувати про неперевершені якості м’язової тканини особин даної локальної породи. М’ясо сучасних спеціалізованих м’ясних порід як вітчизняної, так і зарубіжної селекції, більш ніжне, менш калорійне і майже не різниться, або навіть краще за інтенсивністю забарвлення та вологоутримуючою здатністю.uk-UAсвинарствоякість мясамиргородська породачистопородний молоднякпомісні свиніпородиОЦІНЮВАННЯ М’ЯСА СВИНЕЙ В АСПЕКТІ ТОВАРОЗНАВЧОЇ ХАРАКТЕРИСТИКИ ТОВАРІВ ТВАРИННОГО ПОХОДЖЕННЯThesis