Авраменко, Наталія ОлексіївнаОмельченко, Ганна ОлексіївнаМіланко, О. О.Бердник, Василь ПетровичКулинич, Сергій МиколайовичМельник, О. П.Костюк, В. К.Мельник, О. О.2022-12-162022-12-162022-12https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/13598У підручнику авторами стисло і в доступній формі викладені основи нормальної анатомії, що полегшить студентам і молодим викладачам опрацювання програмного матеріалу з цієї дисципліни. Для визначення положення тіла у просторі інформативно описані такі поняття, як площина, вісь, напрямок. У посібнику логічно та послідовно викладені такі основні розділи анатомії, як вчення про опорно-руховий апарат, котрий включає остеологію, міологію та артрологію; спланхнологія містить характеристику основних систем організму – травної, дихальної, серцево-судинної, сечостатевої, ендокринної та імунної. Посібник логічно завершується описом нервової системи, котра здійснює регуляцію діяльності всіх органів і систем організму, та вченням про аналізатори, які тісно пов’язані з нервовою системою. Теми логічно в простій та доступній студентові формі розкривають суть вивчення навчальної дисципліни. Слід відзначити, що основні анатомічні терміни подані авторами посібника як українською, так і латинською мовами. Автори посібника систематизувала свої глибокі знання з означеного предмета, здійснили ретельний аналіз та в короткому викладі подали найважливіші відомості про будову тіла птиці, знання котрих необхідні для подальшого вивчення клінічних дисциплін студентами вищих навчальних закладів факультетів ветеринарної медицини України. Усі розділи добре проілюстровані кольоровими рисунками з детальними позначеннями, що сприятиме кращому розумінню та запам’ятовуванню студентами анатомічних термінів.анатомія, птиця, будоваАНАТОМІЯ ДОМАШНЬОЇ КУРКИ (лат.Gallus gallus domesticus, англ. Domestic Chicken)Book