Шелудько, Вікторія МиколаївнаХмельницька, Євгенія Вікторівна2024-05-212024-05-212024Спосіб виготовлення безглютенового блонді : пат. 155752, Україна: A21D 13/066 (2017.01), A21D 13/80 (2017.01), A21D 2/36 (2006.01) / В. М. Шелудько, Є. В. Хмельницька ; володілець Полтавський державний аграрний університет. № u202304862; заявл. 16.10.2023; опубл. 03.04.2024, Бюл. № 14. 4 с.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17190Спосіб приготування безглютенового блонді, що включає збивання яєць із цукром, введення у збиту масу розм'якшеного вершкового масла, заміс тіста, додавання у тісто подрібненого білого шоколаду і підготовленої чорниці, формування, випікання, який відрізняється тим, що на етапі збивання масла вносять суміш обліпихового пюре і пюре з гарбуза, а на етапі замісу тіста вносять борошно кукурудзяне тонкого помелу, у наступному співвідношенні компонентів, мас. %: борошно кукурудзяне 11,65-11,54 шоколад білий 13,19-13,07 масло вершкове 14,42-14,29 пюре з гарбуза 3,05-6,05 пюре з обліпихи 19,24-16,94 яйця курячі 12,06-11,95 цукор-пісок 16,96-16,81 чорниця 9,42-9,34.ukБезглютеновий блондіСпосіб виготовлення безглютенового блондіPatent