Галич, Олександр АнатолійовичАранчій, Валентина ІванівнаСлинько, Віктор ГригоровичКузьменко, Лариса МихайлівнаКостоглод, Констянтин ДаниловичКравченко, Оксана ІванівнаМахмудов, Ханлар ЗейналовичМахмудова, Ілона ВолодимирівнаБерезницький, Віктор ІвановичПрасолов, Євген Якович2023-03-022023-03-022017-09-25https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/14834Спосіб створення твердих сирів включає операції приймання молока та підготовку його до згортання, внесення бактеріальної закваски, сичужного ферменту та розчину солей мікроелементів, згортання молока та обробку згустку, формування, пресування, соління, дозрівання, фасування та маркування сиру. Перед згортанням в молоко додатково вносять суміш водних розчинів сульфатних солей міді, кобальту і хрому при вказаному нижче співвідношенні компонентів в перерахунку на чистий метал, грам/тонну молока: мідь - 0,23…0,47; кобальт - 0,018….0,043; хром - 0,027….0,017.Патент на корисну модель "СПОСІБ СТВОРЕННЯ ТВЕРДИХ СИРІВ" №119328Patent