Хмельницька, Євгенія Вікторівна2024-03-202024-03-202024-02-15https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17041Хмельницька Є. В. Дослідження якості бісквітного напівфабрикату зі стевією. Якість та безпечність продукції у внутрішній і зовнішній торгівлі й торговельне підприємництво: сучасні вектори розвитку і перспективи : матеріали ІІІ Міжнар. наук. практ. Інтернет конф. (Полтава, ПДАУ, 15 лютого 2024 р.). Полтава, 2024. С. 164-166Цукровий діабет відноситься до хвороб, які невпинно поширюються. З кожним роком цей діагноз все більше охоплює молодих людей. Визнано, що поруч із серцево судинними захворюваннями, хворобами обміну речовин, його відносять до «хвороб цивілізації». Основною причиною виникнення цукрового діабету є незбалансоване харчування, яке характеризується надмірною енергетичною цінністю. До виникнення цієї хвороби призводить надлишкове споживання їжі, яке характеризується вмістом простих цукрів та зниження фізичної активності на тлі споживання такої їжі.ukцукровий діабеткондитерські виробибісквітний напівфабрикатстевіяоцінка якостіцукорДослідження якості бісквітного напівфабрикату зі стевієюArticle