Дмитро ГоловкоЄвгенія Хмельницька2025-12-092025-12-092023-05https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19664АНОТАЦІЯ ГОЛОВКО ДМИТРО СЕРГІЙОВИЧ «Удосконалення технології бісквітних напівфабрикатів за рахунок використання цукрозамінників)» Кваліфікаційна робота за освітньо-професійною програмою Харчові технології спеціальності 181 Харчові технології. Полтавський державний аграрний університет, м. Полтава, 2023 рік. Кваліфікаційна робота складається із вступу, трьох розділів, висновків та пропозицій, списку використаної літератури, додатків. Викладена на 40 сторінках комп’ютерного тексту, має 10 таблиць і 11 рисунків основного тексту. Список літератури складається із 40 джерел. Метою кваліфікаційної роботи є розширення асортименту функціональних продуктів харчування для діабетиків шляхом удосконалення технології бісквітних напівфабрикатів за рахунок використання цукрозамінників Об’єкт дослідження: рецептура та технологія бісквітних напівфабрикатів з використанням стевії. Предмет дослідження: бісквітний напівфабрикат, бісквітний напівфабрикат із стевією, стевія. Результати досліджень: експериментальним шляхом обґрунтована доцільність використання стевії в технології бісквітних напівфабрикатів,що підтверджено визначенням якості зразків бісквітних напівфабрикатів за органолептичними та фізико-хімічними показниками. Додавання стевії не вплинуло на смак та аромат продукту, але дегустатори відмітили зниження якості по показниках вид на розрізі та пористість. Додавання стевії дозволило отримати бісквітний напівфабрикат, який може бути рекомендований до вживання людям хворим на цукровий діабет. Ключові слова: бісквітний напівфабрикат, цукрозамінники, цукровий діабет стевія, якість, функціональний продукт.ukбісквітний напівфабрикатцукрозамінникицукровий діабет стевіяякістьфункціональний продукт«Удосконалення технології бісквітних напівфабрикатів за рахунок використання цукрозамінників»Other