Пилипенко, Катерина Анатоліївна2018-05-172018-05-1720152072-6791https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/732Стаття присвячена дослідженню особливостей формування продовольчої безпеки. Розглянуті показники країни ЄС та України, які найбільш і найменш уразливі з точки зору продовольчої безпеки за такими категоріями, як: фінансова та фізична доступність, а також якість і безпека харчових продуктів. Висвітлений індекс продовольчої безпеки, що відповідає потребам їх раціону харчування для здорового та активного життя. Наведений рейтинг країн членів ЄС в індекси продовольчої безпеки та індекс продовольчої безпеки в Україні. Визначено місце України в Глобальному індексі продовольчої безпеки. Запропонована альтернативна модель забезпечення населення Землі якісними продуктами харчування.uk-UAпродовольча безпекапродовольча безпека, глобалізація, сільськогосподарське виробництво, продукти харчування, якість, безпека, органічне землеробство.МОДЕЛІ ПРОДОВОЛЬЧОЮ БЕЗПЕКИ КРАЇН ЧЛЕНІВ ЄСArticle