Бараболя, Ольга ВалеріївнаКущ, Лариса ІванівнаДудник, Світлана ОлексіївнаДубова, Галина Євгеніївна2022-09-202022-09-202022-09-01https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/12451Бараболя О. В., Кущ Л. І., Дудник С. О., Дубова Г. Є. Розробка технології виробів із субпродуктів та гарбуза для крафтового виробництва. Вісник Уманського Університету садівництва. № 1. 2022. С. 52-57.Розроблено рецептуру та принципову технологічну схему виробу з функціональним призначенням «Фрикадельки в гарбузовому пюре» для крафтового виробництва. Запропонована принципова схема виробництва є економічно доцільною, що актуально у сучасних умовах господарювання воєнного стану. У результаті передбачено отримання корисного продукту, який включає основні досліджувані компоненти холін, глікоген і гепарин, що призначені для спортсменів та людей, в яких є проблеми із серцево-судинною системою, згортанням крові, погіршенням пам’яті тощо. Проведено оцінку найбільш характерних біологічних і фізичних ризиків виробництва фрикадельок у гарбузовому пюре. Розроблено блок-схему виробництва фрикадельок із субпродуктів з оцінюванням технологічних операцій стосовно небезпечних чинників та ідентифікацію критичних контрольних точок.крафтове виробництво, харчова продукція, фрикадельки, гарбузове пюре, аромат, безпечністьРОЗРОБКА ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБІВ ІЗ СУБПРОДУКТІВ ТА ГАРБУЗА ДЛЯ КРАФТОВОГО ВИРОБНИЦТВАArticle10.31395/2310-0478-2022-1-52-57