Маркіна, Ірина АнатоліївнаБольшакова, Євгенія Леонідівна2019-02-212019-02-212018https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/3091Маркіна І. А. Стійкий розвиток українських м'ясопререобних підприємств в умовах сучасного ринкового господарювання / І. А. Маркіна, Є. Л. Большакова // Економічний форум. – № 3. – 2018. – С. 122-130. (0,53 др.арк., з них автору належить 0,28 друк. арк.).У статті розглянуто феномен стійкого розвитку, адаптацію м’ясопереробних підприємств і просування виробленої продукції на різні рівні галузевих ринків, вивчено основні підходи щодо формування моделей стійкого розвитку з виділенням суб’єктів стійкості, а також розглянуто специфіку функціонування галузевих ринків у кризові моменти. Підсумком дослідження стало твердження, що передумовою стійкого розвитку м’ясопереробних підприємств є оперативне прийняття керівництвом стратегічно зумовлених рішень, спрямованих на технологічну оптимізацію, залучення зовнішніх інвестицій, удосконалення організаційної структури управління (зокрема, управлінських принципів і методів), а також покращення поточних інноваційних, логістичних, технологічних і маркетингових стратегій.uk-UAстійкий розвитокуправління розвиткомпроцес стійкого розвиткум’ясопереробні підприємства,ринок м’ясної продукції.СТІЙКИЙ РОЗВИТОК УКРАЇНСЬКИХ М’ЯСОПЕРЕРОБНИХ ПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ СУЧАСНОГО РИНКОВОГО ГОСПОДАРЮВАННЯArticle