Михайлютенко, Ярослав ЕдуардовичКузьменко, Лариса Михайлівна2024-01-292024-01-292023-06-09978-617-8126-54-4УДК: 001(08)https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/16421Михайлютенко Я. Е., Кузьменко Л. М. Дослідження ринку яєць (2021-2022 рр.) в Україні. Сучасні аспекти та перспективні напрямки розвитку науки : матеріали V Міжнар. студ. наук. конф. (Житомир, 9 червня 2023 р.). Молодіжна наукова ліга, Житомир, 2023. С. 130-131 DOI: 10.36074/liga-inter-09.06.2023Постійна кількість населення, що зростає в світі, та відносна дешевизна яєць впродовж тривалого часу зумовлювала нарощування обсягів виробництва курячих яєць в Україні. Авторами підтверджено розвиток галузі птахівництва в державі за рахунок динаміки поголів`я, виробництва та експорту основних продуктів (м’яса птиці та яєць) і відповідно економічної ефективності від реалізації. Так, в 2000 році у сільськогосподарських підприємствах утримували лише 20,0% птиці, вже у 2010 році її кількість значно збільшилася до 53,0, а у 2016 році – до 56,9%. Країна входила до першої десятки світових експортерів яєць.ukринок яєцьрозвиток і споживаннясільське господарствоптахівництвоДослідження ринку яєць (2021-2022 рр.) в УкраїніArticle