Білявська, Людмила Григорівна2024-02-222024-02-222023-03Білявська Л. Г. Традиційні методи селекції у поліпшенні сої для умов Лісостепу України. Селекційно-генетична наука і освіта (Парієві читання) : матеріали ХIІ міжнар. наук. конф. (м. Умань, 20–22 берез. 2023 р.). Умань, 2023. C. 22–25.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/16856Соя – унікальна білково-олійна культура. Характеризується високими адаптивними властивостями до умов вирощування, універсальністю використання та збалансованістю білка за амінокислотним складом і його функціональною активністю [1]. Досить помітне підвищення температури повітря і ґрунту, тривалі міждощові періоди в комплексі призводять до стресового стану рослин і зниження їх продуктивності. Зміна термічного і водного режиму потребують суттєвої перебудови структури рослин та створенню сучасних сортів сої нового типу [2].ukСоясорттрадиційні методиселекціяполіпшеннястворення сортівТрадиційні методи селекції у поліпшенні сої для умов Лісостепу УкраїниThesis