Карбан, Юлія ВасилівнаПоліщук, Анатолій АнатолійовичУсенко, Світлана ОлексіївнаСябро, Альона СергіївнаІванов, Олег Миколайович2025-07-042025-07-042025-06-18Спосіб виробництва бринзи з ехінацеєю: пат. 159584, Україна: МПК A23C19/00, A23C19/064, A23C19/14 / Ю. В. Карбан, А. А. Поліщук, С. О. Усенко, А. С. Сябро, О. М. Іванов; володілець Полтавський державний аграрний університет. № u202403221; заявл. 18.06.2024; опубл. 18.06.2025. Бюл. № 25https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19298Спосіб виробництва бринзи з ехінацеєю включає використання нормалізованого та пастеризованого молока, в яке вносять розчин хлористого кальцію, бактеріальну закваску для розсільних сирів і молокозсідний фермент, зсідання молока, розрізання згустку та обробку сирного зерна, формування та пресування бринзи, соління і дозрівання. Після розрізання згустку відразу вносять екстракт молодого листя ехінацеї - 0,5% від маси сирного зерна, що попередньо у сухому стані подрібнюють та запарюють у гарячій воді для дезінфекції і розкриття запаху та смакуukСПОСІБ ВИРОБНИЦТВА БРИНЗИ З ЕХІНАЦЕЄЮPatent