Калініченко, Олександр Володимирович2024-07-092024-07-092020978-966-97985-1-0https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17357Калініченко О. В. Енергетична оцінка виробництва продукції рослинництва. Управління стратегіями випереджаючого інноваційного розвитку : монографія / за заг. ред. Ілляшенко Н.С. — Суми : Триторія. 2020. С. 381-388У 1975 р. Міжнародною федерацією інститутів перспективних досліджень були започатковано основні напрями наукових досліджень агроекосистем із точки зору витрат енергії на виробництво продуктів харчування, кормів та сировини для легкої промисловості. У даному аспекті ключовим параметром є співвідношення між величинами “входів” та “виходів” енергетичних потоків виробничої сільськогосподарської системи. Ефективне використання енергії в сільському господарстві мінімізує екологічні проблеми, запобігає руйнуванню природних ресурсів та сприяє сталому економічному розвитку сільського господарства.ukвикористання енергії в сільському господарствіефективність виробництва продукції рослинництвасучасні технологіїенергетична оцінкапоказники енергетичної оцінкиЕнергетична оцінка виробництва продукції рослинництваBook