Юрченко, Світлана ОлександрівнаБаган, Алла ВасилівнаСіленок, І. Д.Богата, І. В.2024-01-252024-01-252023https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/16396Юрченко С. О., Баган А. В., Сіленок І. Д., Богата І. В. Вплив мікоризного препарату на формування урожайності гібридів огірка посівного в умовах захищеного ґрунту. Аграрні інновації. 2023. № 21. С. 126–131. DOI https://doi.org/10.32848/agrar.innov.2023.21.19Огірок посівний (Cucumis sativus) є однією з найпопулярніших овочевих культур. У відкритому ґрунті України він займає третє місце за площею після капусти та томату, а у захищеному ґрунті є провідною та займає близько 70 % площі щорічно. Плоди огірка є джерелом мінеральних солей, вітамінів, використовуються в домашній кулінарії та переробній промисловості у свіжому та консервованому вигляді, а також для приготування лікарських препаратів та у парфумерії. Завдяки багатьом цінним господарським і лікувальним властивостям огірок має велике народно-господарське значення [8]. Огірок можна вирощувати протягом всього року: у зимово весняний період – у зимових теплицях; у весняно-літній період – у весняних теплицях, парниках і малогабаритних плівкових укриттях; у літньо-осінній період – у відкритому ґрунті. Плоди огірка використовують переважно у свіжому вигляді в технічній стиглості [2].ukМікоризагібридзагальна урожайністьбіометричні показники рослиногірок посівнийВплив мікоризного препарату на формування урожайності гібридів огірка посівного в умовах захищеного ґрунтуArticle