Рибальченко, Анна Михайлівна2024-06-172024-06-172024-05Рибальченко А. М. Різновиди та сортовий потенціал сочевиці. Матеріали наук. конф. проф.-викл. складу Полтав. держ. аграр. ун-ту за підсумками наук.-практ. дослідж. в 2023 р. (м. Полтава, 14-15 трав. 2024 р.). Полтава : РВВ ПДАУ, 2024. C. 94–96.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17308Бобові відіграють важливу роль у зерновому та кормовому балансі українських фермерських господарств. Зернобобові мають найвищий вміст білка серед усіх сільськогосподарських культур. Їх зерно або зелена маса має більш, ніж удвічі більший вміст білка, ніж у зернових, білок набагато краще засвоюється за амінокислотним складом, забезпечує найдешевший білок. В умовах сьогодення рослинні білки високо цінуються в харчовій і комбікормовій промисловості.ukСочевицясортові властивостіособливості вирощуванняРізновиди та сортовий потенціал сочевиціThesis