Хмельницька, Євгенія ВікторівнаЛуцан, І. В.2024-01-232024-01-232023-12-19УДК: 664:001.895https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/16335Хмельницька Є. В., Луцан І. В. Гречане борошно – перспективна сировина харчової промисловості. Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (Полтава, 19 грудня 2023 р.). Е-видання ПДАУ, Полтава, 2023. С. 134-136Гречане борошно є продуктом переробки гречаного проділу або дрібних фракцій ядриці, які отримують за традиційною схемою виробництва гречаної крупи, а також цілої гречки або її окремих фракцій. Завдяки високій харчовій цінності, продукти, що виробляються з гречки, широко використовуються не тільки в громадському, а й у дитячому, дієтичному харчуванні. Гречка також є рослиною стійкою до шкідників і тому не потребує обробки отрутохімікатами, що дозволяє вирощувати екологічно чисту культуру.ukГречане борошнохарчова цінністьбіосинтез лізинупоживні речовинисировина харчової промисловостіхімічний складГречане борошно – перспективна сировина харчової промисловостіArticle