Тригуб, О. В.Куценко, Олександр МихайловичЛяшенко, Віктор ВасильовичЧайка, Тетяна Олександрівна2022-05-192022-05-192022Тригуб О. В., Куценко О. М., Ляшенко В. В., Чайка Т. О. Влив природно-кліматичних умов на урожайність і адаптивність гречки. Екологоорієнтовані підходи відновлення техногенно забруднених територій і створення сталих екосистем : колективна монографія / за заг. ред. Т. О. Чайки. Полтава : ПП Астрая, 2022. С. 159–165.978-617-7915-59-0https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/12072Традиційно Україна за вживанням гречаної крупи займає місце в першій п’ятірці серед країн світу, забезпечуючи значну частину власних потреб за рахунок її експорту сумнівної якості з інших держав, при цьому щорічні обсяги виробництва гречки стабільно знижувалися до 2019 р. (рис. 1). Вирішити проблему недостатнього виробництва зерна гречки можливо лише через збільшення її посівних площ і впровадження у виробництво сортів, які здатні в умовах зміни кліматичних факторів реалізовувати високий потенціал продуктивності у високі врожаї у виробничих умовах.Гречкаадаптивність гречкиурожайність гречкиприродно-кліматичні умовиВлив природно-кліматичних умов на урожайність і адаптивність гречкиBook chapter