Дубова, Галина ЄвгеніївнаБудник, Ніна ВасилівнаІванов, Олег МиколайовичСурікова, Анастасія Костянтинівна2023-02-282023-02-282022-06-29Спосіб стабілізації кольору свіжого картопляного соку: пат. 151292, Україна: МПК А23L 2/38 (2021.01), A23L 5/41 (2016.01), A23L 2/52 (2006.01) / Г. Є. Дубова, Н. В. Будник, О. М. Іванов, А. К. Сурікова ; володілець Полтавська державна аграрна академія. № u202200399; заявл. 01.02.2022; опубл. 29.06.2022, Бюл. № 26. 4 с.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/14721Спосіб стабілізації кольору свіжого картопляного соку, що включає використання речовин рослинного походження, який відрізняється тим, що використовують листя хрону або порошку меленої куркуми, при цьому спочатку проводять попередню обробку картоплі, а саме очищення і промивання, далі проводять подрібнення картоплі у блендері або в подрібнюючих машинах, яке здійснюють разом з промитим та нарізаним листям хрону в кількості не менше 5 % або з порошком куркуми (чи його водним розчином, який готують шляхом змішування теплої води з сухим порошком меленої куркуми у співвідношенні 1:1 до отримання однорідної консистенції) в кількості не менше 1 % до загальної маси картоплі, вилучення соку, допускається до подрібнення картоплі додати безпосередньо в блендер охолоджену кип'ячену воду для полегшення подальшого відокремлення соку та зменшення його концентрації, зберігають отриманий картопляний сік без потемніння протягом 0,5-1,5 доби в холодному місці при температурі 4.Картопля, картопляний сік, стабілізація кольору, листя хрону, куркумаСпосіб стабілізації кольору свіжого картопляного сокуPatent