181 «Харчові технології» - Магістри 2023-2024
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing 181 «Харчові технології» - Магістри 2023-2024 by Author "Луцан Іван"
Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
Item Удосконалення технології галетного печива за рахунок використання гречаного борошна(2023-12-26) Луцан Іван; Хмельницька, Євгенія ВікторівнаУдосконалення технології галетного печива за рахунок використання гречаного борошна. Кваліфікаційна робота за освітньо-професійною програмою Харчові технології спеціальності 181 Харчові технології. Полтавський державний аграрний університет, м. Полтава, 2023 рік. Мета кваліфікаційної роботи полягає в удосконаленні технології галетного печива з використанням рослинної сировини підвищеної харчової цінності. Об’єкт дослідження - технологія галетного печива підвищеної харчової цінності. Методи дослідження – фізико-хімічні, структурно-механічні, мікробіологічні, органолептичні, статистичний аналіз. Пояснювальна записка містить огляд літературних джерел, опис методик, результати проведених досліджень. Визначено показники якості вхідної сировини, встановлено, що якість вхідної сировини відповідає вимогам стандартів. Досліджено показники якості тіста і готових виробів використанням борошна гречаного, олії насіння льону, куркуми. Визначено показники якості готових виробів протягом зберігання. Встановлено, що зразки із добавками зберегли гарні показники якості, значення яких залишилось в межах діючих стандартів. За результатами досліджень удосконалено технологію галетного печива підвищеної харчової цінності за рахунок використання добавок підвищеної харчової цінності, розроблено рецептури виробів з оптимальною кількістю добавок, досліджено показники якості виробів.