181 «Харчові технології» - Магістри 2023-2024
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing 181 «Харчові технології» - Магістри 2023-2024 by Author "Марченко Сергій Олександрович"
Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
Item Дослідження впливу екстрактів, отриманих у субкритичному середовищі, на характеристики якості та термін зберігання хліба(2023-12) Марченко Сергій ОлександровичМарченко С. О. Дослідження впливу екстрактів, отриманих у субкритичному середовищі, на характеристики якості та термін зберігання хліба. Кваліфікаційна : 48 с., 11 рис., 8 табл., 47 джерел. Мета роботи – дослідити вплив екстрактів прянощів, отриманих у субкритичному середовищі, на характеристики якості та термін зберігання хліба. Об’єкт дослідження – технологія хліба з використанням водних екстрактів прянощів, отриманих у субкритичному середовищі. Предмет дослідження – біологічно активні речовини, отримані у субкритичному середовищі; технологічні параметри екстрагування: температура та тривалість екстрагування, гідромодуль та розмір фракції сировини; показники якості хліба; показники мікробіології хліба; термін зберігання хліба. Методи дослідження – теоретичні: аналіз, синтез, порівняння, узагальнення; експериментальні: екстрагування біологічно активних речовин гарячою та субкритичною водою. Пояснювальна записка містить огляд літератури з проблеми дослідження; опис експериментального обладнання та методик проведення досліджень. Опис результатів власних експериментальних досліджень містить дослідження процесу вилучення біологічно активних речовин з обраної сировини та визначення раціональних параметрів процесу субкритичної екстракції цільових речовин з імбиру та кориці; аналіз складу борошна, використаного при приготуванні хліба; дослідження властивостей текстури хліба, його фізичних та сенсорних характеристик; мікробіологічний аналіз зразків хліба.