Патенти на корисну модель_2021
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing Патенти на корисну модель_2021 by Author "Аранчій, Валентина Іванівна"
Now showing 1 - 7 of 7
Results Per Page
Sort Options
Item Гідропневматичний висівнии апарат для польових досліджень(Український інститут інтелектуальної власності, 2021-11-03) Галич, Олександр Анатолійович; Махмудов, Ханлар Зейналович; Аранчій, Валентина Іванівна; Велит, Ірина Анатоліївна; Овчарук, Олена Михайлівна; Якименко, Дмитро Ігорович; Шаферівський, Богдан Сергійович; Березницький, Віктор Іванович; Безкровний, Олександр Валентинович; Прасолов, Євген ЯковичГідропневматичний висівний апарат для польових досліджень, що містить насіннєвий ящик, в вигляді герметичної напівкруглої ємності зі звуженням до нижньої частини, в яку вертикально вставлений диск з комірками у вигляді ложок, уловлювач, нижня частина якого є висівним вікном, штуцер з зворотнім клапаном, змішувач, у якому вмонтована форсунка, водяний насос, бак з водою, компресор, який відрізняється тим, що ложки з матеріалу з низьким коефіцієнтом тертя (ПВХ, фторопласт) виконані по формі насіння та мають захват висотою 0,7-0,8 його товщини, які закріплені на державках, встановлених на осях під кутом 4-8° до лінії радіуса диска, який обертається з частотою 17-23 с-1, і їх кількість визначає крок посіву, у верхній частині ящика на рухливу державку діє планка, яка повертається на визначений кут і під дією пружини жорсткістю 525600 Н/м займає вихідне положення, та встановлено: кришку з клапаном на бак з водою, повітряний фільтр, кран регулювання подачі повітря з оптимальною швидкістю 5-7 м/с, шинопровід передачі команди, блок керування.Item Спосіб виготовлення настою для ароматизації кондитерських виробів(Український інститут інтелектуальної власності, 2021-05-12) Фастівець, Анна Віталіївна; Дорогань-Писаренко, Людмила Олександрівна; Чіп, Людмила Олександрівна; Ходаківська, ЛіліяОлександрівна; Грибовська, Юлія Миколаївна; Кононенко, Жанна Андріївна; Антонець, Анатолій Вікторович; Аранчій, Валентина Іванівна; Березіна, Людмила Михайлівна; Литвин, Олександр Юрійович; Прасолов, Євген ЯковичСпосіб виготовлення настою для ароматизації кондитерських виробів, що включає підготовку, сортування, промивку, сушіння, обробку сировини етиловим спиртом, який відрізняється тим, що використовують свіжу квітучу зелень протягом 18…25 год. з моменту збирання, проводять 3,5…7 хв. сортування, замочування на 23…35 хв. і дво-триразове миття проточною водою з душовим ополіскуванням шару зелені товщиною 1,7…3,7 см, видаляють поверхневу воду 1,7…4,0 хв. обробкою зелені на трясучці, здрібнюють на розмір 0,7…3,5 мм і сушать сировину на повітрі до відносної вологості 8…12 % при 67…37 °C, зі швидкістю подачі зелені 0,37…0,17 м/хв. і з витратою 25000…31000 м3/год. повітря протягом 4,1…5,3 год. з наступною подвійноюобробкою водно-спиртовим розчином: при 17…23 °C з об'ємною часткою спирту 63…72 % при першій обробці і 34…42 % - при другій, з дво-триразовим перемішуванням тривалістю 7,5…11,8 хв. в екстракторі з тривалістю процесу настоювання 3,45…4,2 доби після першої обробки, і 3,6…5,3 доби після другої обробки, та зливають самопливом в ємність готовий продукт настою через фільтр-пастку після першої обробки протягом 2,7…3,6 год., після другої - протягом 3,2…4,2 год., з наступним змішуванням, фільтруванням, та перевіряють настій на наявність токсичних елементів, важких металів експрес-методом та вантажать в ємності для зберігання або для приготування купажного сиропу.Item Спосіб виробництва варено-копчених ковбас(Український інститут інтелектуальної власності, 2021-08-25) Кузьменко, Лариса Михайлівна; Слинько, Віктор Григорович; Юхно, Віктор Миколайович; Березницький, Віктор Іванович; Аранчій, Валентина Іванівна; Золотаренко, Валерія Володимирівна; Костенко, Анастасія Сергіївна; Кодак, Тетяна Степанівна; Мороз, Олег Григорович; Чухліб, Євгеній Володимирович; Тесля, Ірина Євгеніївна; Ляшенко, Валерія Юріївна; Прасолов, Євген ЯковичСпосіб виробництва варено-копчених ковбас, що передбачає підготування сировини, приготування фаршу в кутері, наповнення оболонок та в'язання батонів, осаджування, варіння, охолодження, копчення, сушіння, який відрізняється тим, що в процесі приготування фаршу вводять культури Staphylococcus xylosus і Lactobacillus sakei при масовому співвідношенні 1:1, в кількості 0,1...0,15 мас. %, а осаджування проводять при 10...15 градусах упродовж 20.24 годин.Item Спосіб оцінки адаптаційної здатності свиней(Український інститут інтелектуальної власності, 2021-12-29) Усачова, Валентина Євгенівна; Кузьменко, Лариса Михайлівна; Березницький, Віктор Іванович; Слинько, Віктор Григорович; Аранчій, Валентина Іванівна; Рак, Тетяна Михайлівна; Овчарук, Олена Михайлівна; Якименко, Дмитро Ігорович; Березницький, Євгеній Вікторович; Сябро, Альона Сергіївна; Прасолов, Євген ЯковичСпосіб оцінки адаптаційної здатності свиней, за яким визначають температуру навколишнього середовища, ректальні температури тіла тварин, який відрізняється тим, що додатково визначають частоту серцевого скорочення з врахуванням оптимальної частоти (140 ударів за хвилину) і ректальну температуру тіла тварин з врахуванням оптимальної (37,8 X) та відхилення від них з розподілом свиней різної адаптаційної здатності по класах розподілу на високу (13,6 і вище), середню (5,7-13,5), низьку (5,6 і нижче) стосовно подальшого використання в стаді, індивідуальну оцінку проводять за формулою: Іа=dTmч/_dty+dRti,j -38,7+SHn/_dl^rч+dHru-140, де Іа - індекс адаптаційної здатності тварин; dTlTlЧ - різниця температури навколишнього середовища вранці і вдень, X; dti-j - різниця температури тіла тварин вранці і вдень, X; dRti, і -38,7 - сумарна різниця між температурою тіла вранці і вдень і оптимальною температурою тіла піддослідних тварин, X; SHrij - середньоденний показник частоти серцевого скорочення, ударів/хв.; dl^rч - різниця між частотою серцевого скорочення вранці і вдень, ударів/хв.; dHri, і-140 - сумарна різниця між частотою серцевого скорочення вранці і вдень і оптимальним показником серцевого скорочення тварин, ударів/хв.Item Спосіб ультрафіолетової обробки та обеззараження зерна(Український інститут інтелектуальної власності, 2021-06-09) Кузьменко, Лариса Михайлівна; Слинько, Віктор Григорович; Березніцький, Віктор Іванович; Аранчій, Валентина Іванівна; Галич, Олександр Анатолійович; Якименко, Дмитро Ігорович; Піщаленко, Марина Анатоліївна; Коваленко, Нінель Павлівна; Шерстюк, Олена Леонідівна; Шаферівський, Богдан Сергійович; Прасолов, Євген ЯковичСпосіб ультрафіолетової обробки та обеззараження зерна, що включає подачу його конвеєром для опромінювання, який відрізняється тим, що спершу зерно завантажують конвеєром зі швидкістю 0,5-1,5 м/с в ємність з похилим дном з кутом нахилу 30°, з якої через вивантажувальне вікно шириною, на 5-10 см меншою, ніж ширина конвеєрної стрічки, воно надходить на вібраційний конвеєр, що рухається з постійною регульованою швидкістю 0,5-1,5 м/с і обмежений щитом із світловідбиваючим покриттям на внутрішніх поверхнях з забезпеченням рівномірного розподілу світлового потоку, а товщину шару зерна регулюють шибером у межах 1-3 см, що надходить під джерело ультрафіолетового енергетичного випромінювання 25-35 Вт/м потужністю 30 Вт/м2 на відстані 20-25 см від шару насіння з відхиленням в межах 8-12 % протягом 3-5секунд з виміром температури датчиком у межах 30-60 °C, вологість зерна вимірюють датчиком у межах 15-30 %, час опромінення зерна фіксують таймером, після обробки зерно подають в бункер рівномірним шаром по похилому уловлювачу, який на 10-15 см ширше конвеєра, і далі пакують в мішки.Item Установка для передпосівної обробки насіння(2021) Кузьменко, Лариса Михайлівна; Слинько, Віктор Григорович; Березницький, Віктор Іванович; Аранчій, Валентина Іванівна; Галич, Олександр Анатолійович; Якименко, Дмитро Ігорович; Піщаленко, Марина Анатоліївна; Коваленко, Нінель Павлівна; Шерстюк, Олена Леонідівна; Шаферівський, Богдан Сергійович; Прасолов, Євген ЯковичItem Установка для передпосівної обробки насіння(Український інститут інтелектуальної власності, 2021-06-09) Кузьменко, Лариса Михайлівна; Слинько, Віктор Григорович; Березніцький, Віктор Іванович; Аранчій, Валентина Іванівна; Галич, Олександр Анатолійович; Якименко, Дмитро Ігорович; Піщаленко, Марина Анатоліївна; Коваленко, Нінель Павлівна; Шерстюк, Олена Леонідівна; Шаферівський, Богдан Сергійович; Прасолов, Євген ЯковичУстановка для передпосівної обробки насіння, що містить бункер для опроміненого насіння, стрічковий конвеєр, ультрафіолетову лампу, ємність з насінням, завантажувач, пружину, кріплення, вібратор, яка відрізняється тим, що додатково внесені в конструкцію пульт керування, конвеєр подачі насіння у ємність, шибер, таймер, датчик температури, датчик вологості насіння, захисний екран.