Підручники і посібники
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing Підручники і посібники by Author "Антонець, Анатолій Вікторович"
Now showing 1 - 2 of 2
Results Per Page
Sort Options
Item Завдання для виконання самостійної роботи з дисципліни «Методологія і організація науково-педагогічних досліджень» для здобувачів спеціальності 015 Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)(ПДАУ, 2023) Оніпко, Валентина Володимирівна; Антонець, Анатолій ВікторовичМетодичні рекомендації для виконання самостійної роботи призначені для студентів, які вивчають дисципліну «Методологія і організація науково-педагогічних досліджень», здобувачів вищої освіти денної форми навчання за освітньо-професійною програмою Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології), спеціальності 015 Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології), освітнього ступеня магістр. При плануванні самостійної роботи здобувачів за основу взято навчальний план спеціальності. Основною метою цих методичних рекомендацій є формування у магістрів професійної освіти навичок до самостійної творчої роботи з використанням усіх сучасних науково-технічних засобів, вдосконалення знань і професійних навичок. Методичні рекомендації містять коротку характеристика змісту навчального матеріалу та питання для самоконтролю для перевірки опанування теоретичного матеріалу. Зміст завдань передбачає опанування питань: Результати самостійної роботи у вигляді конспекту із зазначенням опрацьованих літературних джерел занотовується студентом, і надаються на перевірку викладачеві в терміни поточного контролю. При самостійній роботі, рекомендовано використовувати зазначені джерела, а також інтернет-ресурси. Відповіді необхідно супроводжувати схемами та рисунками, а за необхідності – таблицямиItem Методичні рекомендації для виконання практичних робіт з дисципліни «Методологія і організація науково-педагогічних досліджень» для здобувачів спеціальності 015 Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)(ПДАУ, 2023) Оніпко, Валентина Володимирівна; Антонець, Анатолій ВікторовичУ системі підготовки здобувачів вищої освіти за освітньо-професійною програмою Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології), спеціальності 015 Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології), освітнього ступеня магістр Методологія і організація науково-педагогічних досліджень посідає особливе місце, тому що володіння методологією, методикою науковопедагогічної роботи, навичками її оптимальної організації є обов’язковою складовою професіоналізму майбутнього викладача професійної освіти як дослідника. У зв’язку із зростанням вимог до професійної підготовки майбутніх фахівців у галузі Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології, особлива увага приділяється формуванню навичок дослідження і творчої роботи у магістрів професійної освіти. Виконання завдань, що поставлені суспільством перед науковими й наукововиробничими установами, можливо тільки шляхом озброєння молодих фахівців новітніми знаннями в царині науково-педагогічних досліджень. Отже, введення до навчальних планів дисципліни «Методологія і організація науковопедагогічних досліджень» є своєчасним і актуальним. Означена дисципліна покликана реалізувати наступні завдання: допомогти майбутнім фахівцям оволодіти методологією наукової творчості, визначати напрямки наукових пошуків, використовувати для досягнення цієї мети необхідний методологічний та методичний інструментарій, складати й оформляти науково-довідковий апарат дослідження, сформувати у здобувачів вміння працювати з джерелами інформації, літературою, навчитися оформляти її результати у вигляді магістерської кваліфікаційної роботи. Втілення наукової методології в дослідження сучасних освітніх процесів дозволить майбутнім фахівцям навчитися оцінювати тенденції розвитку суспільства, культури, прогнозувати події та реалізувати інноваційні тенденції розвитку професійної освіти тощо.